Vidunderlige Hindbærsnitter

Vi er lidt splittede i min familie når det kommer til hindbærsnitter. Min mand og søn elsker nybagte, sprøde hindbærsnitter med et tykt lag glasur. Jeg selv derimod kan bedst lide hindbærsnitterne uden så meget glasur og helst dagen efter når de er blevet bløde. Men dén her opskrift er et hit, fordi de ikke bliver nær så sprøde og “tørre” i det som hindbærsnitter ofte plejer at blive. Med denne opskrift, hvor alle lagene lægges sammen og bages samtidig, bliver de bløde(ere) i midten og sprøde i kanterne. Det synes jeg er en fantastisk kombination. Men det gode ved dejen er, at man også nemt kan bruge den til at lave min mand og søns favorit hindbærsnitter, hvor man bager bundende først og lægger dem sammen med marmeladen bagefter. Så de kan tilgodese enhver smag…

350g siet hvedemel blandes med

80g mandelmel,

2 tsk vaniliesukker og

200g sukker.

250g blødt smør rives i melblandingen og piskes sammen med elpiskeren, til dejen begynder at “klumpe”.

1 æg piskes i til sidst og dejen samles hurtigt.

Del dejen i 2 og rul hver del ud til en firkant imellem to lag bagepapir. Firkanterne skal være ca. 3mm i højden og passe nogenlunde til bagepladens størrelse (og hinanden). Sæt begge lag på køl i ca. 30 minutter.

Det er nu du kan vælge, om du vil bage bundende som de er (til de bliver gyldne) og derefter lægge dem sammen med marmeladen og toppe af med glasuren. (Husk at fjerne det øverste af de to lag bagepapir.)

Hvis du hellere vil bage alle lag på én gang, skal du nu placere det ene lag dej på en bageplade og smøre kanterne med sammenpisket æg. Fordel derefter ca. 300g hindbærmarmelade på bunden og læg den næste plade dej ovenpå, så det flugter med hinanden langs alle siderne. Tryk kanterne sammen, pensel det hele med sammenpisket æg og prik huller i det øverste lag med en gaffel.

Bages ved 180º i ca. 25-30 minutter (varmluft). Køl af og fordel glasur over hele kagen (eventuelt med en sprøjtepose) og skær kagen ud i det ønskede antal snitter. (12-24 styk alt efter størrelsen.)

Velbekomme 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.