Bedstefars Skæg
Bedstefars Skæg er en af vores absolutte favoritter. Den storhitter som ønske til både fødselsdag og hverdag. Og med god grund. Kombinationen af de tre lag klæder hinanden fantastisk. Den lyse bund, hindbærmarmeladen og den hvide marengs smager altid efter mere. Det er en kage der kræver lidt mere tid og lidt flere skåle, men den er det hele værd og bliver med garanti også én af jeres favoritter. Der er ingen tid at spilde: klar, parat – bag!
DEJEN
200g smør (stuetemperatur) piskes med
250g sukker.
5 æg deles og æggeblommerne tilsættes 1 af gangen.
250g hvedemel sies med
1½ tsk bagepulver, som piskes i sukkermassen skiftevis med
1½ dl mælk (slut af med mælk).
Dejen fordeles i en bradepande med bagepapir (på ca. 20x30cm) og bages i ca. 20 min ved 175° (varmluft). På de sidste 5 minutters bagetid piskes marengsmassen.
MARENGS
5 æggehvider piskes stive.
275g sukker tilsættes lidt efter lidt og der piskes i ca. 3 minutter, så marengsen bliver rigtig tyk.
Efter de ca. 20 min tages kagen ud af ovnen og 200-250g hindbærmarmelade fordeles på hele kagen, efterfulgt af marengsmassen. (Fordel først massen i klatter på kagen og glat den herefter ud. Så skubbes marmeladen ikke rundt.) Herefter bages kagen færdig i ca. 15-20 min. (Bagetiden ved begge omgange kan godt variere lidt fra ovn til ovn.)
Velbekomme 🙂