Keramik Lyshuse

Som jeg fortalte i et tidligere indlæg, er jeg begyndt at gå til keramik igen. Jeg ELSKER det, og jeg har virkelig glædet mig til at vise nogle af mine kreationer her på bloggen. Man kan jo ikke undgå at samle inspiration til sine ideer fra andre. Hvad end det er de andre fra keramik holdet, eller om det er fra Instagram, Pinterest osv. Men det fede er, at selvom man lurer lidt ideer af hos andre, så bliver det aldrig ens. Hovedsageligt fordi man har sin egen måde at arbejde på, og fordi en andens ide som regel kun er springbræt til helt nye påfund. Det kan også være, at det kun er en lille detalje man forelsker sig i og bliver inspireret af, som man fører videre til noget helt andet. Det kan jeg super godt lide. Min hjerne står aldrig stille og får altid en masse ideer til ting jeg liiige skal prøve at lave. Denne gang har jeg lavet 2 keramik lyshuse. De er blevet super fine, og det ser rigtig hyggeligt ud når der er et lys i dem. Hvad end det er et LED lys eller et levende lys. Taget sidder fast på mine lyshuse, så jeg har lavet et lille hul i skorstenen. Det ser lidt sjovt ud, for når man puster et lys ud kommer der røg op igennem skorstenen.

Det store lyshus er i en mørk grå-brun farve, og det lille lyshus er i en lys, hvidlig farve med lidt splatter af den mørke. Men fordi det er en kemisk reaktion, så ser de små splatter slet ikke mørke ud. De ligner nærmere lysegrønne splatter. Så man kan aldrig vide, hvordan en keramik kreation kommer til at tage sig ud, når den er glaseret og brændt færdig. Derfor er det altid med spænding, når man venter på, at ens keramik ting kommer ud af ovnen. Også i forhold til, om de klarede brændingerne eller ej. For i ny og næ sprænger eller knækker det i brændingen. Det er super ærgerligt, men en risiko man skal være villig til at tage. Og så lærer man også det…

De her to keramik lyshuse gav jeg til min mor og svigermor i julegave. Så nu vil jeg igang igen, så jeg også selv kan få et lyshus eller to.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.