Mini Keramik Elefanter

Da jeg stadig boede hjemme gik jeg til keramik på ungdomsskolen. Jeg elskede det og gik til det i cirka 5 år. Jeg har flere gange tænkt på det siden, og har nu været så heldig at finde et hold i Herning, hvor jeg bor. Hvor er det dog skønt at være kommet igang igen. Så kan jeg virkelig mærke, at jeg har savnet det. Når jeg først kommer i gang, tager den ene time den anden, og pludselig har jeg siddet med det i 6 timer. Det er virkelig hyggeligt, og det passer mig godt at arbejde med ler. Det er også sjovt at glasere leret (som det hedder når man giver det “maling” efter tørring og første brænding ud af to). Men glasuren kan enten gøre ens kreationer smukkere, eller fuldstændigt ødelægge det, fordi det bliver grimt. Så det er lidt knald eller fald. Det er nemlig sådan med glasur, at selvom man har set en lille prøve at glasuren når den er brændt, så kan det godt være svært at forstille sig hvordan det endelige resultat bliver. Både fordi det næsten altid opfører sig forskelligt, men også fordi en grøn glasur kan se rød-brun ud når den ikke er brændt. Men hvis det kikser, kan man heldigvis altid lave en ny. Og jeg elsker at eksperimentere. Både med glasuren og med leret. Man kan så mange forskellige ting. For eksempel dreje, forme eller skære ud i leret. Og man kan bruge alverdens ting til at lave aftryk i leret, som giver flotte, og forskellige, udtryk i det færdige arbejde. Og ideer til nye kreationer har jeg nok af, så jeg bliver nok aldrig helt færdig.

De her to mini keramik elefanter har jeg skåret ud i en lille klump ler. Jeg lavede først en grov facon af formen, hvorefter jeg begyndte at skære/carve ler væk med små instrumenter. Efterhånden som arbejdet skrider frem, bliver leret hårdere, hvilket er en fordel, fordi det er nemmere at lave de små detaljer i ler der ikke er helt blødt. Jeg har lavet elefanterne i mørkt ler med lavastykker i. Det synes jeg ser super fint ud. Og så har de fået en blank, næsten gennemsigtig glasur med et grå-blåt skær. Den ene elefant er 3,5 cm høj og den anden er 2,8 cm høj.

De to mini elefanter er små af to årsager. Den ene er, at jeg synes det er rigtigt hyggeligt at arbejde med, og den anden årsag er, at de skal bruges som halskædevedhæng. Den “store” er til mig selv, og den lille gav jeg til min mor i julegave. Det vakte stor glæde… Heldigvis 🙂

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.