Nemme Karamelsnitter
Min søn har madkundskab i skolen nu, og for kort tid siden kom han hjem med noget af deres bagværk. De havde lavet småkager/snitter, og de smagte super godt. Så jeg fik opskriften af ham, og så tweekede jeg den lidt. De er virkelig nemme at lave, til forskel for mange af de andre småkager vi bager i julen, som kræver lidt mere. Men ligesom med de andre småkager, behøver man nu ikke kun at bage dem i julen. Opskriften her er helt simpel og snitterne smager godt som de er, men man kan også variere dem lidt. Prøv eksempelvis at komme lidt kanel i. Eller små chokoladestykker. Eller måske lakridspulver? Det tager cirka 35 minutter at lave dem, inklusiv bagetid og opvask. Så det er da til at overskue.
DEJEN
200g smør piskes blødt sammen med
125g sukker,
50g farin og
2-4 spsk sirup.
300g hvedemel sies sammen med
2 tsk vaniliesukker,
1 tsk bagepulver og
1 tsk natron, som hældes i smørmassen.
Pisk dejen sammen, ind til den laver store klumper. Saml herefter dejen og del den i 4-6 lige store dele. (Det kommer an på, hvor brede du vil have de færdige småkager.) Rul en pølse af hvert stykke og læg dem på 2 bageplader med bagepapir. Tryk eller rul dem flade, så de er cirka 5-7mm tykke. Bages i ca. 15 miutter ved 175º varmluft (opvarmet ovn) på nederste rille (gerne én plade af gangen). Skær karamelsnitterne ud (på skrå) imens de stadig er varme og bløde. De bliver dejligt knasende og sprøde når de er kølet af.
Velbekomme 🙂