De Bedste Cookies

Jeg ELSKER cookies! Jeg har bagt dem rigtig mange gange og ligeledes tilpasset opskriften mange gange, ind til den sad lige i skabet. Og dét gør den nu… De er nemme at lave, men de er samtidig en videnskab – som jeg gerne vil dele med dig, så du også kan lave de bedste cookies.

COOKIES – 24 stk 

(Tænd ovnen på 175°, varmluft inden du går igang)

130g sukker,

80g farin,

10g lys sirup (fra Dansukker),

110g helt blødt smør,

1 æggehvide og

½ æggeblomme piskes sammen i en skål.

200g hvedemel sies sammen med

1 lille tsk bagepulver,

1 stor tsk vaniliesukker,

½ tsk natron og

½ tsk salt, som blandes med de sammenpiskede våde ingredienser.

evt. 1 curly wurly skåret i tern (eller anden blød karamel, som giver lidt tekstur),

ca. 130g mørk hakket chokolade og

ca. 70g lys hakket chokolade tilsættes til sidst.

Når alle ingredienser er blandet godt sammen formes 24 lige store kugler (af ca. 32-36 gram per styk). placér 8 kugler på én bageplade, beklædt med bagepapir, således: 3 foroven og 3 forneden og 2 forskudt i midten. Giv hver kugle et lille tryk, så du hjælper dem lidt på vej med at blive jævne under bagningen.

Jeg bager altid kun én plade af gangen (i den øverste del af midten), da jeg jeg derved opnår den flotte ensformige krakelering på alle mine cookies. Hver plade skal have 10-12 minutter (det afhænger lidt af din ovn, så du må prøve dig frem). Mine cookies skal være sprøde i kanten og lidt seje indeni – sådan synes jeg selv at de er bedst.

TIP: Du kan naturligvis også tilsætte peanuts eller andre nødder efter smag. Eller eventuelt kinderchokolade, curly wurly karamel og mini skumfiduser, som jeg har gjort på de viste cookies. Det er SÅ godt!

TIP: Hvis du ikke kan tåle æg (eller bare ikke har flere), kan du erstatte ægget med ca. 30g most, moden banan, 1 spsk vand og 20g mel ekstra. Det bliver de bestemt ikke dårligere af…

Jeg håber at dit mundvand flyder over nu, så du bliver nødt til at lave cookies – som helt sikkert også bliver én af dine favoritter.

Velbekomme 🙂

(Foroven: cookies halvt bagt. Forneden: Cookies klar til at spise… Mums!)

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.