LOVE BIRDS i polymer ler

Okay, rigtige fugle er det måske ikke helt, men pingvinerne er i hvert fald ment som en kærlighederklæring. De er lavet i polymer ler; også kendt som eksempelvis Cernit og Fimo ler. Og de (eller i hvert fald den ene) er lavet til min mand i 40-års fødselsdagsgave. Jeg ville lave en lille personlig og håndlavet gave til ham, og da jeg netop havde købt polymer ler, passede det perfekt.

Jeg elsker at sysle og nørde med ting, og jeg kunne huske hvordan jeg havde lavet figurer i Fimo ler da jeg var barn. Så jeg fik lyst til at prøve det igen. Og det kom der så disse to Love Birds ud af. Det kræver dog lidt øvelse og tålmodighed at arbejde med polymer ler, så det er om at holde tungen lige i munden. Og lære hen ad vejen, hvordan leret opfører sig og hvordan man glatter leret, blander leret, bager leret, efterbehandler leret og så videre. Men det giver god anledning til hyggeprojekter, hvis man er lidt ferm på fingrene. Både med og uden børnene.

Man kan godt starte med at bruge værktøj som man har i forvejen. For eksempel tandstikker, søm og skruer, sandpapir, knapper, nåle, garn, blonder, stof og meget andet. Men et godt værktøj som er værd at købe er små gummi”pensler”. Og så et værktøj med en lille glat kugle på. Det er ret vigtigt, at værktøjet er glat, for ellers laver det en masse mærker og streger i leret som man ikke ønsker. Et godt, glat underlag er også nødvendigt. Brug evt. et stykke glas fra en billedramme, en glat flise eller et stykke tykt pap med bagepapir omkring (til en start). Et knivblad er også en god ide at bruge til at skære leret over med. Og noget at rulle med er uundværeligt. Jeg lægger leret imellem ispinde når jeg ruller det ud. Højden på leret bestemmes ud fra, hvor mange ispinde du lægger oven på hinanden.

Det er forskelligt hvor lang bagetid (og temperatur) leret har. Det kommer an på mærket. Men hellere lidt længere tid ved lavere varme end omvendt. Men jeg har kun lige genopdaget polymer ler selv, så jeg har også stadig meget at lære, og bruger selv Youtube til at finde inspiration. Hvis du har gode tips og ideer er du velkommen til at dele dem 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.