Super Nem Bærkage
Den her bærkage er, som overskriften indikerer, super nem at lave. Og så smager den rigtigt godt. Enten med flødeskum eller cremefraiche til, alt efter hvilke bær du vælger. Jeg kan personligt bedst lide hindbær, som jeg synes passer godt til den søde kage. Men man kan også bruge brombær, blåbær, jordbær osv. Eller måske en blanding. Jeg har ikke prøvet med (tilberedte) rabarber, eller måske endda æblestykker, men det kunne sikkert også smage godt. Det er bare om at slippe fantasien løs og prøve sig frem. Men selvom man kan være fristet til at bruge friske bær fordi det skal være det bedste af det bedste, så fungerer kagen faktisk bedst med frosne bær. Men det gør den jo også bare ekstra nem. Jeg plejer at bruge en hel pose hindbær (og samler de sidste stumper i posen til små klynger). Det virker måske af meget, men når kagen hæver op omkring bærrene, så passer det helt perfekt.
75g smør smeltes og køles af inden det blandes med
3 æg,
2 dl sukker,
2½ dl hvedemel og evt.
1 tsk vaniliesukker.
Det skal kun røres sammen med en gaffel (ikke piskes med elpiskeren). Dejen hældes i en smurt tærteform og 1 pose frosne bær fordeles ligeligt over hele kagen. Bages ved 175º i ca. 25-30 minutter. Drys eventuelt kagen med lidt flormelis og server med flødeskum eller cremefraiche til.