Old School Chokoladekage med et Twist
Jeg har justeret lidt på en god gammeldaws klassisker – chokoladesandkagen. Der er dog absolut intet “sand” over denne version, som trods sin fasthed ikke er tør. Måske fordi jeg har givet den et lille twist i form af en gang nutella kombineret med både kakao og chokolade. Den smager vidunderligt i al sin enkelhed, men kan sagtens tilføres glasur/frosting (for eksempel med smag af kaffen eller appelsin). Den er god at bage dagen før, og er heller ikke tør på tredje dagen. Kagen har bestået den ultimative test: Inden den var spist sagde min søn, at når der ikke var mere måtte jeg godt bage én til. Så den er godkendt herhjemme. Af børn i alle aldre…
DEJEN
150g smør smeltes i en stor gryde og fjernes fra varmen.
300g sukker,
100g hakket, mørk chokolade,
100g nutella og
1 tsk salt røres i det smeltede smør.
250g hvedemel sies sammen med
25g kakao,
1½ tsk bagepulver og
1½ tsk vaniljesukker, som røres ud i chokolademassen.
2 sammenpiskede æg røres i.
2 dl mælk tilsættes til sidst og der røres godt rundt.
Dejen (som er en smule tynd) hældes i en sandkageform på 1,2 liter beklædt med bagepapir. Bages ved 175° i ca. 60 minutter. Tjek med en kødnål om kagen er gennembagt.
Velbekomme 🙂