Hver Mand Sin Cookie
Cookies kan man ikke få for mange af… Derfor har jeg udviklet endnu en opskrift, som indbyder til at eksperimentere med forskellige smagsvarianter. Her i indlægget har jeg fokuseret på fire varianter, som smager RET godt. Det er Cookies med lys og mørk chokolade samt mini skumfiduser. Og Cookies med havregryn og rosiner. Cookies med kokos og mørk chokolade. Og sidst men ikke mindst Cookies med kakao og After Eight. Jeg blev faktisk selv positivt overrasket over de sidste tre varianter, som jeg ikke har prøvet at lave før, og de hører nu blandt favoritterne. Men der er utallige variationer man kan prøve sig frem med. Fx nødder, rosiner og chokolade. Eller peanuts – enten alene, eller i kombination med chokolade og karamel. Det er kun fantasien der sætter grænser, og du er velkommen til at dele flere variationer med mig. Som du nok har luret, så er grunddejen altså den samme til alle Cookies. Så hvis du ønsker at lave alle fire slags, deler du bare dejen i fire portioner og tilsætter de ingredienser du ønsker. Der bliver nok til 18-24 Cookies alt efter hvor store du vil have dem.
DEJEN
125g blødt smør piskes godt med
140g sukker og
100g farin.
1 helt æg tilsættes.
230g hvedemel sies sammen med
1 tsk bagepulver,
½ tsk natron,
½ tsk salt og
1-2 tsk vaniliesukker, som røres i den våde blanding.
Du kan nu vælge, hvor mange variationer, og dermed hvor mange portioner dej, du ønsker. Hvis du vil lave alle fire anbefaler jeg følgende mængder i hver portion:
Cookies med chokolade og skumfiduser: Chokolade efter smag, og hvad der svarer til 3-5 mini skumfiduser per Cookie.
Cookies med rosiner og havregryn: Cirka 4 teskeer havregryn. Og cirka 5-7 rosiner per Cookie.
Cookies med kokos og mørk chokolade: Cirka 4 teskeer kokos. Og 6 chokolade”knapper” (eller stykker) til hver Cookie, som presses oven i dejen, når hver kugle er formet og har fået et let tryk.
Cookies med kakao og After Eight: Cirka 2 teskeer kakao. Og ½ After Eight i hver Cookie. Jeg brækker det halve stykke chokolade i i tre stykker, som jeg forsøger at fordele jævnt i hver Cookie, hvor jeg “pakker” dejen rundt om chokoladen, så det ikke siver for meget ud. Du kan også nøjes med kakao. Så smager din Cookie lidt af brownie.
Når hver Cookie er formet som en kugle og har fået et let tryk, placeres de på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand imellem hver. Alt efter størrelse, smag og din ovn skal dine Cookies bages i 10-12 minutter ved 175º (varmluft, opvarmet ovn). Det afhænger lidt af, om du er mest til knasende sprøde Cookies, eller om du kan lide en sej og let blød midte. Men det kræver måske et par forsøg med bagningen inden du finder den helt rette afbagning til din smag. Cookies er meget nøjagtige i bagetiden, så et halvt minut kan betyde meget. Hold derfor øje med dem.
Jeg kan bedst lide når mine Cookies bliver sprøde i kanten og seje og let bløde i midten. Man fristes ofte til at bage Cookies lidt længere fordi de ser ud som om de godt liiige kan få lidt mere tid, men man skal ikke lade sig narre. De ér færdige… Cookies er bedst på dagen, og allerbedst når de har kølet af i 30-60 minutter. Men derfor kan de nu sagtens spises senere på dagen, eller dagen efter.
Velbekomme 🙂