Bløde, Svampede Æblemuffins Med Makroner

Jeg har begået mig et mesterværk… Intet mindre kan gøre det. Jeg har pudset min egen glorie og klappet mig selv på skulderen 27 gange af stolthed og selvtilfredshed, fordi jeg har kreeret en opskrift, som jeg tror er min bedste hidtil.

Det begyndte da jeg bagte nogle æblemuffins efter en tilfældig opskrift, som ikke blev så god som jeg havde håbet. Og så må man jo selv igang. Den første version blev tør. Spiselig, men tør. Og kedelig. Og ikke spor svampet og lækker, sådan som jeg forestillede mig mine æblemuffins skulle være. Så jeg gav det et forsøg mere. Og SÅ var den der! Lige i skabet… Lækre bløde og svampede æblemuffins, perfekt afbalanceret i smag og konsistens. Og selvom de er allerbedst på dagen, så kan de sagtens bages dagen før. Prøv dig endeligt frem med andet frugt eller bær, hvis du har lyst. Eksempelvis pære, hindbær eller blåbær. Eller måske med små chokoladestykker i. Eller ganske simpelt helt plain, uden hverken frugt, bær eller chokolade.

Jeg har selv lavet to versioner. Egentlig fordi jeg ikke kunne bestemme mig. Men begge versioner smager vidunderligt, så prøv endeligt begge dele. Forskellen på de to versioner er, at jeg på den ene har drysset perlesukker på toppen, og på den anden spredte jeg en smule kanelremonce ud ovenpå dejen, hvilket resulterede i, at kanelremoncen trak ned i mine muffins og marmorerede dem. Det var en glædelig overraskelse.

Har du også ledt efter en opskrift på de bedste æblemuffins/frugtmuffins (eller som bradepandekage istedet for muffins), så behøver du ikke at lede længere 🙂

DEJEN

150g blødt smør piskes grundigt med

150g sukker.

2 æg tilsættes et af gangen og der piskes grundigt imellem hvert.

150g hvedemel sies sammen med

1 tsk bagepulver,

1 tsk vaniliesukker,

½ tsk natron og

½ tsk salt, som røres i den våde masse.

1 dl kærnemælk og

2 tsk mandelessens røres i.

1 skrællet æble i helt små tern (eller evt. andet frugt/bær) og

70g/15-20 knuste makroner vendes i dejen til sidst.

Dejen fordeles i 12 muffinsforme (eller en bradepande), og der drysses med enten perlesukker eller kanelremonce af 50g blødt smør, 50g farin og ½ tsk kanel rørt godt sammen (til alle 12 stk).

Bages ved 165° i ALMINDELIG ovn (opvarmet) i ca. 30 minutter, på 2. nederste rille i ovnen. (30 minutter virker måske af meget, men fordi det ikke er varmluft skal de have længere tid. Men de bliver bagt mere jævnt når det er almindelig ovn.)

Velbekomme 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.