Æble/Appelsin Marmelade med Honning og Vanilie

Jeg har aldrig prøvet at lave hjemmelavet marmelade før – ind til nu. Og det blev så lækkert, at jeg vil dele min hjemmekomponerede opskrift på æble/appelsin marmelade med honning og vanilie. Egentlig er jeg slet ikke til appelsinmarmelade på grund af bitterheden. Men når nu jeg selv kan bestemme hvordan den skal være, så kan jeg passende undlade skrællen. Og kombinationen af appelsin med æbler og honning giver marmeladen en anden sødme. Jeg begik dog én nybegynder fejl, som jeg har rettet til i opskriften herunder. Jeg kogte det lidt for længe fordi jeg ikke vidste at det ville tykne når det blev koldt. Men det ved jeg heldigvis nu… Nok er det første gang jeg har lavet marmelade selv, men det bliver ikke den sidste, for det er ret nemt.

300g fileterede appelsiner i tern (svarer ca. til 3 store appelsiner) koges i 15 min under låg sammen med

150-200g skrællede æbler (svarer til ca. 3-4 æbler) i meget små tern og

1 dl vand.

250-300g sukker (alt efter frugtens sødme) tilsættes sammen med

4spsk flydende akacie honning,

3 tsk vaniliesukker og

3-4 tsk citronsaft, som koges uden låg i ca. 25 min.

Blend til sidst din marmelade til den ønskede konsistent med en stavblender. Skold et (eller to) syltetøjsglas og fyld det med marmeladen. Der bliver ca. 400g færdig marmelade. Vent 15 min med at sætte låg på og stille marmeladen på køl.

Min æble/appelsinmarmelade vil egne sig godt til ost. Eller måske som ingrediens i bagværk. Eller blot på et godt stykke brød. Eksempelvis på mine boller, som du finder opskriften på her.

Velbekomme 🙂

 1. Svar

  Lækkert Hjemmebagt Rugbrød - Fru Krealiv

  […] brødet køle af på en rist i mindst 2 timer inden servering. Kom fx. min æble/appelsin marmelade på […]

  1. Svar

   Johanne

   Vil det sige at appelsiner, æbler, sukker og honning koges med låg i 15 minutter først? Og derpå tilsættes citronsaft og koger yderligere 25 minutter uden låg?

   1. Svar

    admin81

    Hej Johanne,

    beklager mit sene svar. Vi var lige på ferie.

    Det burde jeg måske at editere lidt i opskriften så det kan forstås bedre.

    Appelsiner, æbler og vand koges sammen i 15 minutter først MED låg.

    Derefter kommes de sidste ingredienser i, og det hele koges færdigt i yderligere 25 minutter UDEN låg.

    Du kan nok også godt holde omkring 50g af sukkeret tilbage, som du kan bruge til at smage til med til aller sidst, alt efter hvor sødt du foretrækker det og alt efter hvor søde frugterne var. Bare lige et ekstra lille tip.

    Mvh Eva

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.