Sommerkage

Selvom sommeren snart er ved at gå på held (hvis den da nogensinde rigtigt har været her i år), så kan man jo godt spise en lækker Sommerkage alligevel. Jeg har opskriften fra min svigerinde, som laver den hvert år til festlige lejligheder, og nu hører den også til blandt mine favoritter. Den består af fire lag. Først et lag lys kage og et lag marengs med finthakkede nødder. Derefter et lag skum toppet med frisk frugt og bær. Skummet og frugten, som tilføjer kagen friskhed, er et must. Og så kan den sagtens laves dagen før og opbevares i køleskabet.

DEJEN 

250g blødt smør piskes godt med

200g sukker.

4 æggeblommer piskes i én blomme ad gangen.

150g siet mel og

3 tsk bagepulver piskes i massen skiftevis med

2 dl mælk.

Dejen fordeles i en bageform på ca. 30x35cm, beklædt med bagepapir, og bages i ca. 10-15 minutter ved 180°. Imens forberedes marengsmassen.

MARENGS

4 æggehvider piskes stive.

200g sukker piskes i til det bliver en sej masse.

100g sukker blandes med

100g finthakkede nødder eller mandler og vendes i marengsmassen.

Massen fordeles over kagen når denne har bagt i 10-15 min. Derefter bages kagen med marengsmassen på i yderligere 20-25 minutter. Når kagen er helt kold fordeles skum, frugt og bær oven på kagen.

SKUM

2 tsk vaniliesukker piskes med

4 dl piskefløde, som piskes til flødeskum og blandes med

4 dl creme fraiche.

~3-4 spsk flormelis tilsættes efter ønske.

Fordel jordbær og modne nektarin-stykker over hele kagen og drys evt. med lidt chokolade. Andet frugt kan sagtens bruges, så kagen hører sig ikke kun sommeren til. Eksperimentér gerne for at finde den helt rigtige sammensætning af sødt og syrligt.

Velbekomme 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.