3-i-1 dej: Boller

Denne gang har jeg bagt nemme og bløde boller af min 3-i-1 dej. Det er (også) en af mine favoritter. Både fordi bollerne netop bliver dejligt bløde, men også fordi de kun skal hæve én gang. Du kan også erstatte lidt af hvedemelet med eksempelvis rugmel. Og du bestemmer naturligvis selv, om du vil tilsætte rosiner, chokolade eller måske solsikkekerner og fintrevet gullerod.

DEJEN

3,5dl mælk lunes i mikroovnen.

75g smeltet smør i små tern smeltes i mælken.

50g gær røres ud i den lune væske.

50g sukker og

1 lille teske salt tilsættes.

600g hvedemel sies og tilsættes lidt ad gangen til væsken.

Ælt dejen sammen. Den klistrer stadig en smule, så brug lidt ekstra mel når du ruller dejen ud til en pølse. Skær 16-20 stykker og form hver dejklump til en kugle. Først med en fast, flad hånd og sidenhen med en hul, let hånd.

Bollerne placeres på en bageplade beklædt med bagepapir og hæver i 30-45 minutter.

Bages ved 180° (varmluft) midt i ovnen i ca. 15 min (kan variere lidt alt efter ovnen og størrelsen).

Velbekomme :o)

  1. Svar

    Æble/Appelsin Marmelade med Honning og Vanilie - Fru Krealiv

    […] Min æble/appelsinmarmelade vil egne sig godt til ost. Eller måske som ingrediens i bagværk. Eller blot på et godt stykke brød. Eksempelvis på mine boller, som du finder opskriften på her. […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.