Uuhhmmm – Kransekage
Jeg ELSKER kransekage. Og i min verden er kransekage ikke kun til nytår. Det gode ved kransekage er, at det er nemt at lave og egner sig godt til at bage dagen før brug eller til en tur i fryseren. Og så indeholder kransekage hverken gluten eller laktose. Den her opskrift er på kransekagestykker, som både kan bages med og uden nougat. Det er faktisk første gang jeg har bagt stykkerne her, for jeg plejer at bage små kransekagestykker som sprøjtes ud. Men den her opskrift er endnu nemmere, og så får man ikke så ondt i hænderne som man kan få når man sprøjter kransekagedej ud. Eftersom det her er mit første forsøg i lidt større kransekagestykker, er det også mit første forsøg i at sprøjte glasur. Og det var så sjovt at jeg glæder mig til at prøve det igen 🙂
DEJEN
400g marcipan (Anton Berg er god),
175g flormelis og
~1 past. æggehvide æltes sammen med dejkrogene på elpiskeren. (Eller i en røremaskine, hvis du ejer sådan en).
Dejen kommes i en frysepose og sættes på køl. Gerne til næste dag.
Del dejen i 12-14 lige store klumper af enten 40g eller 50g hver (cirka) og form dem i den ønskede form.
Bag dem ved 180º (uden varmluft) i ca. 10 minutter med 1 ekstra bageplade under, så kransekagestykkerne ikke bliver for mørke under bunden. Kransekagerne skal være helt lyse gyldne. Sprøjt stykkerne med glasur, som om du laver “gardiner” på kransekagerne med glasuren.
GLASUREN
100g flormelis og
lidt past. æggehvide røres sammen til en passende konsistent. Glasuren må ikke være for tynd. Kom glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul.
TIP: Hvis du elsker nougat i dine kransekagestykker kan du tilføje det på to måder. Enten ved at forme en “strimmel” kold nougat ind i midten af kransekagestykkerne når du former dem, eller ved at forme kransekagerne med en lille rille i og først komme smeltet nougat i rillen når kransekagerne ér bagt.
Velbekomme 🙂