Sprød og Lækker Æblecrumble
Æblecrumble er en af de rigtig nemme; og så kan den laves hele året rundt. Æbler er nemlig altid til at få fat på, hvad end det er sommer eller vinter. Men man kan også bruge pærer eller endda bær eller blommer. Min crumble er også super god at lave til gæster, hvad end det er til desserten eller kaffen. Vi serverer den med enten cremefraiche, flødeskum eller vanilieis. Det kommer lidt an på hvor syrlig frugten eller bærrene er. Jeg har selv komponeret min crumble, og den er virkelig lækker og knasende sprød.
5 skrællede æbler skæres i tern og vendes i
kanelsukker i en skål og fordeles derefter i en tærteform.
100g hvedemel blandes med
40g havregryn,
100g sukker,
40g farin,
1 tsk vaniliesukker,
½ tsk bagepulver,
½ tsk salt og
125g smør.
Pisk ingredienserne sammen ind til det bliver “klumpet” og alt melet er væk. (Bare brug den samme skål som du brugte til æblerne.) Hvis du bruger koldt smør er det bedst at samle dejen med hænderne. Fordel dejen i “klatter” over alle æblestykkerne, så det danner et låg. Jeg dryssede også en lille smule perlesukker ud over så jeg var sikker på at få lidt knas, men det er ikke et must.
Bag ved 180° i ca. 30 minutter varmluft (fra kold ovn). Der er til ca. 5 portioner.
Velbekomme 🙂