Solskinskage
Nu begynder solen så småt at titte frem igen, og hvad er så mere passende end en opskrift på en Solskinskage. Solskinskagen er super simpel og nem at gå til. Den holder sig godt og egner sig til at bage dagen før den skal bruges fordi den ikke bliver tør. Det har formodentligt noget at gøre med de rigelige mængder smør kagen indeholder… Men det er også dét der gør den så god og velsmagende. Den består af kun 4 ingredienser og så skiller den sig lidt ud fra andre sandkager, da den har en lidt mere saftig krumme. Så hvis du og din familie er vild med sandkage – eller bare kage i al almindelighed – så giv endelig denne opskrift et forsøg.
DEJEN
4dl sukker piskes tykt med
4 æg i ca. 5-10 minutter.
4dl siet hvedemel vendes skiftevis i dejen med
250g smeltet smør.
Dejen hældes i en springform på 24-26 cm beklædt med bagepapir eller smurt med smør og drysset med mel. Drys et jævnt lag sukker hen over dejen og bag kagen ved 150º varmluft i ca. 60 min (+/- et kvarter).
Tiden afhænger lidt af din ovn (og størrelsen på din springform), så prøv med lidt kortere tid til at begynde med (som desuden altid er en god huskeregel). Kagen skal selvfølgelig være bagt igennem, men hvis du synes den er blevet lidt for tør har du bagt den for længe. Konsistensen bliver lækker fast, let svampet og fugtig (ikke våd, nærmere lidt fedtet) og med en let sejhed. Har du opnået dén konsistens har du bagt din Solskinskage til perfektion… Vent gerne med at spise kagen (eller dele af den) til dagen efter -den bliver kun bedre af det.
TIP: Erstat 50g mel med 50g kakao, så får du en lækker chokoladekage istedet.
Velbekomme 🙂