3-i-1 dej: Snegle
Jeg kalder denne dej for 3-i-1 fordi den ud over sneglene her, også er god at bage boller og pizzasnegle af. – Som du selvfølgelig også kan finde opskrifterne på her på Fru Krealiv.
I den version jeg har bagt her er der revet marcipan i, men det er naturligvis op til dig om du vil tilsætte det eller ej.
REMONCEN
140g blødt smør piskes sammen med
100g farin,
1 spsk kanel og
100g revet marcipan.
DEJEN
3,5dl mælk lunes i mikroovnen.
75g smeltet smør i små tern smeltes i mælken.
50g gær røres ud i den lune væske.
50g sukker og
1 lille teske salt tilsættes.
600g hvedemel sies og tilsættes lidt ad gangen til væsken.
Rul dejen ud til et rektangel på cirka 50x30cm og smør remoncen ud til alle kanterne, på nær 1 cm fra kanten ind mod dig selv. Rul dejen og skær cirka 20 skiver på omtrent 3 cm hver. Læg sneglene i en bradepande beklædt med bagepapir og giv dem et let tryk. (Sneglene kan også bages med mellemrum på en bageplade eller lægges i hver deres muffinform.)
Hæv i ca. 30-45 minutter og bag derefter ved 180° (varmluft) midt i ovnen i 15 min (kan variere lidt alt efter ovnen og tykkelsen på sneglene). Pyntes med glasur efter ønske.
Velbekomme :o)