Ølkage
Det her er virkelig en af de meget nemme opskrifter. Der er noget julet over den på grund af den krydrede duft af kanel og nelliker, men ølkagen kan sagtens bages hele året. Og så holder den sig godt i nogle dage, så den egner sig også til at bage dagen før den skal bruges. Det er smag og behag hvordan man bedst kan lide kagen. Nogle sværger til den som den er, imens andre – inklusiv mig selv – ser ølkagen som en kærkommen undskyldning for et godt lag koldt tandsmør.
DEJEN
500g siet hvedemel blandes med
1 pose farin a 500g,
2 tsk natron,
2 store tsk kanel og
2 små tsk stødt nelliker.
1 æg og
1 hvidtøl hældes i og dejen piskes grundigt sammen med elpiskeren (med dejkrogene på).
Kagen bages ved 175° (varmluft) i ca. 35 min i en 25×30 cm bradepande beklædt med bagepapir.
Velbekomme 🙂