Nem og lækker Brunsviger
Brunsviger er en af min søns favoritter… Og jeg ved godt hvorfor: det er sukker med sukker på! Jeg får i hvert fald nogle onde blikke hvis jeg undlader glasuren, selvom kagen i forvejen svømmer i farin. Så hos os er der ALTID glasur på. Og jo mere jo bedre! Min opskrift på brunsviger er dejlig nem og trods sukkermængden bliver den ikke klæg, hvilket passer mine smagsløg bedst. Dejen er ikke klistret, men mere fedtet i konsistensen. Jeg plejer at fordele den i min form med bagsiden af en ske. Dejen skal ligge lidt ujævnt som et bakket landskab, men uden egentlige huller. Jeg plejer at bruge bradepanden fra ovnen fordi jeg godt kan lide, at kagen ikke bliver så høj at man skal lede efter de lækre sukker-søer… Men det er selvfølgelig smag og behag, så hvis du elsker selve kagen mest, så bare brug en mindre form.
DEJEN
150g smør smeltes sammen med
1 ½ dl mælk.
1 pakke gær udrøres i den lune væske og
40g sukker samt
1 æg og
375g (siet) hvedemel tilsættes.
Dejen røres sammen og hæver i 15 min, hvorefter den fordeles i en stor bradepande med bagepapir.
FYLDET
150g blødt smør,
150g farin og
1 spsk kanel røres godt sammen.
Fyldet fordeles/smøres ud over dejen og drysses med lidt ekstra farin. Hæv i yderligere 15 min og bag ved 200° i ca. 12 minutter.
Fordel glasur på kagen efter ønske. Velbekomme 🙂