Makronsnitter

Jeg har fået øjnene op for hjemmelavede makronsnitter! Og hvorfor i alverden jeg aldrig har prøvet at bage makronsnitter selv før, er mig en gåde. Det er en himmelsk opskrift og smager 100 gange bedre end købte makronsnitter. Jeg er i hvert fald solgt, og det bliver ikke sidste gang jeg bager makronsnitter. De minder om et møde imellem hindbærsnitter og kransekage, hvilket er en uovertruffen kombination, som jeg slet ikke havde forestillet mig. Og så lægger opskriften op til lidt forskellige eksperimenter, som jeg vil lade være hemmelige lidt endnu 😉 Hvis du også bliver nødt til at holde munden lukket for at holde mundvandet inde, så er heldet med dig, for opskriften får du lige her…

BUNDEN

450g mel sies sammen med

250g sukker,

2 tsk bagepulver og

1 tsk vaniljesukker.

250g blødt smør fordeles i melblandingen (brug gerne en elpisker eller røremaskine).

4 æggeblommer røres i til sidst, indtil dejen begynder at samle sig.

Dejen trykkes ud i en form på ca. 25x40cm, beklædt med bagepapir og prikkes med en gaffel. Bag ved 180° i 15min. Lav imens marcipanmassen.

MARCIPANMASSEN

~200g revet marcipan,

~50g knuste makroner (kan undlades),

400g flormelis og

4 æggehvider piskes sammen.

Når bunden er bagt i 15 minutter tages den ud af ovnen og et lag marmelade (eksempelvis hindbær eller blandede bær) fordeles udover. Marcipanmassen fordeles udover marmeladen. Jeg har dryppet/klattet massen ud over, så marmeladen ikke spreder sig, men forbliver hvor den er.

Bag i yderligere 20 min. Lad kagen køle af. Makronsnitterne er perfekte at lave dagen før og holder sig fint i nogle dage. Det gør den også velegnet til festlige begivenheder – fx nytår – eller til at tage med på arbejde/skole.

Velbekomme 🙂

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.