Lette og luftige æbleskiver

Så er det igen den tid på året, hvor æbleskiverne gør sit indtog. Det er selvfølgelig den søde juletid der er tale om, hvor supermarkederne bugner af æbleskiver i køledisken. Men selvom det er nemt at snuppe en pose med hjem, er det faktisk ikke så svært at bage sine egne æbleskiver. Det kræver selvfølgelig lidt tid, men hjemmelavede æbleskiver er det hele værd. Og det gode ved at lave dem selv er, at man selv bestemmer smagen. Jeg bryder mig for eksempel ikke om kardemomme som de fleste købe-æbleskiver indeholder. Så det undlader jeg bare i mine egne hjemmelavede æbleskiver, som smager 10 gange bedre.

DEJEN

300g hvedemel sies sammen med

½ tsk salt,

½ tsk natron,

½ tsk bagepulver og

1 spsk vaniljesukker.

5dl kærnemælk og

130g smeltet smør piskes grundigt med melblandingen, hvorefter

4 æggeblommer piskes i.

4 æggehvider piskes stive og vendes i dejen til sidst.

Brug en lille klat smør eller flydende Becel/Lurpak i hvert hul i æbleskivepanden som fyldes helt op med dej. Æbleskiverne vendes først en tredjedel med et træspyd og en gaffel og derefter vendes de sidste gang, imens dejen stadig er flydende i midten. Æbleskiverne vendes nogle gange indtil de er tilpas gyldne. De bages ved medium varme. (Hos mig er det 6 ud af 9.) Jeg får 35-40stk ud af en portion.

velbekomme 🙂

  1. Svar

    Advent 2018 - Fru Krealiv

    […] sine egne børn engang. For det en ret hyggelig tradition. Den første advent får vi hjemmebagte æbleskiver og småkager, og så tænder vi selvfølgelig lysene i […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.