Julemandens Knapper
De her småkager får næsten ikke lov at bo i nogen dåse, for de er spist inden de når så langt. Det er måske også godt det samme, for Julemandens Knapper er bedst på dagen, hvor de er sprøde. Dagen efter smager de stadig godt, men da er de blevet bløde. Småkagerne minder lidt om hindbærsnitter i smagen. Oprindeligt var der ikke glasur på, men det klæder dem i smagen. Desuden vil min mand og søn også kigge skævt til mig hvis der ikke er glasur på. Men det er heldigvis smag og behag. Småkagerne laves som kugler med en fordybning til marmeladen. Kuglerne kan laves både store og små, alt efter om man ønsker en småkage eller måske nærmere en cookie. Tag gerne børnene med i køkkenet, for Julemandens Knapper er super nemme, så alle kan være med.
DEJEN
125g mel sies sammen med
60g flormelis og
1 tsk vaniljesukker.
100g blødt smør tilsættes og dejen piskes sammen (med elpiskeren) ind til dejen samler sig.
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Tril kugler og lav en fordybning med tommelfingeren (sørg også for, at kanten ikke får for mange revner). Fyld lidt hindbærsyltetøj i hver fordybning og bag småkagerne i ~8 min.
Velbekomme 🙂