Glutenfri Bananmuffins

Jeg har eksperimenteret lidt med glutenfri (og laktosefri) opskrifter. Ét af de eksperimenter kom der nogle lækre svampede bananmuffins ud af. Min søn sagde, at han ikke kunne smage forskel, så jeg tænker at de er “godkendt”. Hvis du også har lyst til at bage glutenfri muffins (eller måske er nødt til det pga. glutenintolerance), så kan du med fornøjelse prøve min opskrift. De kan også nemt laves laktosefri, da det kun er smør som indeholder laktose i denne opskrift. Jeg har også forsøgt at skære en lille smule ned på sukkeret; dog uden at være fanatisk sukkerforskrækket. Det bliver ikke sidste gang jeg eksperimenterer med glutenfri (og laktosefri) opskrifter, så hold endeligt øje med min blog…

DEJEN

2 æg piskes tykt med

75g sukker og

75g farin.

100g blødt smør og

2 grundigt moste bananer piskes med.

50g rismel sies sammen med

35g majsmel,

35g havremel,

1 tsk vaniliesukker,

1½ tsk bagepulver og

1 knsp. salt som piskes i dejen.

Let afkølet havregrød af 25g glutenfri havregryn og 1½ dl vand tilberedt i mikroovnen i ca. 1½-2 minutter (i hvert fald i min mikroovn 😉 ) piskes i dejen til sidst.

75g mørk chokolade (enten hakket eller “knapper”) tilsættes.

Fordel dejen i 15 store muffinsforme og bag dem ved 175º i ca. 20 min, varmluft (fra kold ovn).

TIP: Jeg putter altid mine papirforme ned i en metalpande til muffins, så de holder formen bedre.

Velbekomme 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.