Amerikansk Chokoladekage med Nougatfrosting

Der findes et utal af lækre opskrifter på chokoladekage, og denne er ingen undtagelse. Min opskrift på Amerikansk Chokoladekage er super nem og velsmagende. Den er dejlig blød og holder sig godt uden at blive tør. Det er en af de klassikere, som både kan bruges til en festlig lejlighed med tyk frosting og en masse lækker topping på, eller til klassens time med den enkle hvide glasur. Når du først har prøvet min opskrift garanterer jeg, at den bliver en af favoritterne…

DEJEN

250g hvedemel sies sammen med

5-6 spsk kakao,

1 tsk natron,

1 tsk bagepulver,

½ tsk salt og

300g sukker.

2 æg,

150g smeltet smør og

2½ dl vand tilsættes og dejen piskes tyk og cremet.

Dejen hældes i en bageform på ca. 20x30cm beklædt med bagepapir og bages i ca. 25-30 minutter i en opvarmet ovn ved 175° varmluft. (Test med en kødnål om kagen er gennembagt.)

Kagen kan varieres med mange forskellige typer glasur og frosting samt pynt. Den nemmeste er den almindelige hvide glasur (eventuelt pyntet med slik). Den oprindelige glasur til denne kage bestod af flormelis, kakao, kanel 2-3 spsk blødt smør og kogt mælk. (Man kan evt. undlade kanel). Denne glasur bliver tyk og glat. Jeg har sidenhen lavet den med en tyk frosting istedet, som er blevet vores yndlings. Hvad end det er som hvid frosting af flormelis, vaniliesukker, blødt smør og kold mælk; eller om det er en chokoladeudgave, hvor der tilsættes kakao og evt. nougat.

NOUGATFROSTINGEN

250g flormelis sies med

1 tsk vaniliesukker og

1-2 spsk kakao.

½ pakke helt blød nougat,

~25g helt blødt smør og

1 lille sjat kold mælk tilsættes.

Det hele piskes grundigt sammen med en elpisker, hvorefter frostingen fordeles på den kolde kage (ellers smelter frostingen hvis kagen stadig er varm/lun).

Pynt med hakket lys og mørk chokolade, samt hakket Daim og evt. hakket karamel (fx. curly wurly som ofte kan købes i Normal). Jeg er vild med det knas Daimen giver, men hvad pynten angår er det kun fantasien der sætter grænser. Man kan for eksempel prøve med Toffifee, vafler, jordbær eller noget helt fjerde… Kagen kan selvfølgelig også nydes uden pynt, alt efter hvad man er til og hvad man lige har i skabet.

Velbekomme 🙂

  1. Svar

    Brownie - Fru Krealiv

    […] Er du mere til en blød og luftig chokoladekage med frosting har jeg også en opskrift på sådan én her. […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.