Brownie
Uuuhhmmm – BROWNIE…. Den bløde, seje konsistens og smagen af chokolade er noget de fleste elsker, inklusiv mig selv og min familie. Hvad end den bliver serveret som den er, eller med en god is og jordbær eller andet frisk frugt. Jeg synes ofte, at kanterne på kage (og brød) er kedelig, men ikke på denne brownie, som har dejligt seje kanter. Den holder sig okay til dagen efter, men skal den serveres til gæster vil jeg anbefale at den er bagt samme dag. Og ellers egner den sig forrygende godt til en tur i fryseren, så hvis der er rester (eller hvis du ikke har tid til at bage kagen samme dag) vil jeg anbefale at fryse det istedet for at gemme det til dagen efter. Kagen tør rimelig hurtigt op igen og bliver en smule mere fugtig af at have været en tur i fryseren, hvilket bestemt ikke gør nogen skade. Bon appetit 🙂
DEJEN
125g smør smeltes i en gryde og tages af varmen.
80g mørk chokolade smeltes i det varme smør.
½ tsk salt,
125g farin og
125g sukker røres i massen.
115g hvedemel sies i med
1 tsk bagepulver og
2 spsk kakaopulver.
2 æg tilsættes til sidst og dejen røres godt sammen.
Du kan eventuelt tilsætte hakkede nødder og/eller chokoladestykker til dejen, hvis du foretrækker det.
Hæld dejen i en bradepande på ca. 20x30cm beklædt med bagepapir og bag ved 175° varmluft i ca. 25 min. Hvis formen er lidt mindre bliver kagen en smule højere og skal måske bages en anelse længere tid. (Bag altid dit bagværk lidt kortere tid til at begynde med da alle ovne er forskellige, for du kan altid tilføje nogle minutters bagetid, men ikke tage dem tilbage igen.) Under bagningen hæver kagen, men den skal falde helt sammen igen før den er færdig.
Server som den er, eller med is og bær/frugt og/eller chokoladesauce og karamelsauce. Eller skær 1/3 af kagen i bitte små tern og brug dem som smagsvariant i hjemmelavet is.
Er du mere til en blød og luftig chokoladekage med frosting har jeg også en opskrift på sådan én her.
Velbekomme 🙂