Super blød og svampet banankage

Jeg havde lige 3 modne bananer. For modne til min smag, men i en banankage er de gode. Og så vil det da være en skam at smide dem ud når nu de danner en god undskyldning for at bage. Banankager er ofte faste og tætte i krummen, men denne opskrift på banankage er anderledes. Den er let, blød og svampet. Den holder sig godt til dagen efter og den egner sig også til en tur i fryseren. Så næste gang du har tre modne bananer, så ved du hvad du kan bruge dem til…

DEJEN

2 æg og

225g sukker piskes tykt med en håndmixer.

3 modne, moste bananer og

75g smeltet smør tilsættes.

225g hvedemel sies sammen med

1½ tsk bagepulver,

1 tsk natron,

2 tsk vaniljesukker og

½ tsk salt, som røres i den våde blanding.

½ dl mælk tilsættes til sidst.

Dejen hældes i en form på ca. 20x30cm beklædt med bagepapir.

Bages ved 175° (varmluft) i ca. 25 minutter. (+/- 5 minutter alt efter om du sætter kagen ind i kold eller varm ovn).

FROSTINGEN

½ pk flormelis,

~15g kakao,

1-2 tsk vaniljesukker,

30g blødt smør og

1 sjat mælk piskes sammen.

Når kagen er kølet helt af smøres et tykt lag frosting henover. Eller sprøjtes på i toppe på udskårne stykker, hvis det skal være ekstra fint.

Velbekomme :o)

 

  1. Svar

    Jeyanthini

    Hvordan opbevares denne ?
    Jeg skal have den med på mit arbejde imorgen , og vil undgå den bliver tør og kedelig .

    Hilsen
    Jeyanthini

    1. Svar

      admin81

      Hej Jeyanthini,

      jeg beklager virkelig mange gange at jeg ikke har svaret dig – jeg har ikke været inde på min blog i et stykke tid, så jeg har desværre ikke opdaget din besked… Jeg håber du fandt ud af det trods alt. Det er en taknemmelig kage som ikke så nemt bliver tør. Jeg plejer selv at bruge en form med et låg til, og ellers putter jeg bare kagen (i formen) i en pose. Jeg håber du fik et godt resultat ud af det 🙂

      Mvh Eva

  2. Svar

    Jeyanthini

    Hej. Kan denne kage fryses ?

    Ja jeg har bagt denne siden 2017 da min søn er overlykkelig for den.

    Vh
    Jeyanthini

    1. Svar

      admin81

      Hej Jeyanthini,

      ja det kan den godt 🙂

      Det var da en dejlig kommentar. Her går jeg og tænker at ingen får noget ud af min hjemmeside alligevel (som jeg egentligt kun har holdt kørende, uden nye opslag i lang tid), og så har du og din søn trods alt fået glæde af en af mine opskrifter. Det glæder mig 🙂 Tak for det…

      Mvh Eva

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.