Super blød og svampet banankage
Jeg havde lige 3 modne bananer. For modne til min smag, men i en banankage er de gode. Og så vil det da være en skam at smide dem ud når nu de danner en god undskyldning for at bage. Banankager er ofte faste og tætte i krummen, men denne opskrift på banankage er anderledes. Den er let, blød og svampet. Den holder sig godt til dagen efter og den egner sig også til en tur i fryseren. Så næste gang du har tre modne bananer, så ved du hvad du kan bruge dem til…
DEJEN
2 æg og
225g sukker piskes tykt med en håndmixer.
3 modne, moste bananer og
75g smeltet smør tilsættes.
225g hvedemel sies sammen med
1½ tsk bagepulver,
1 tsk natron,
2 tsk vaniljesukker og
½ tsk salt, som røres i den våde blanding.
½ dl mælk tilsættes til sidst.
Dejen hældes i en form på ca. 20x30cm beklædt med bagepapir.
Bages ved 175° (varmluft) i ca. 25 minutter. (+/- 5 minutter alt efter om du sætter kagen ind i kold eller varm ovn).
FROSTINGEN
½ pk flormelis,
~15g kakao,
1-2 tsk vaniljesukker,
30g blødt smør og
1 sjat mælk piskes sammen.
Når kagen er kølet helt af smøres et tykt lag frosting henover. Eller sprøjtes på i toppe på udskårne stykker, hvis det skal være ekstra fint.
Velbekomme :o)
Jeyanthini
november 15, 2017Hvordan opbevares denne ?
Jeg skal have den med på mit arbejde imorgen , og vil undgå den bliver tør og kedelig .
Hilsen
Jeyanthini
admin81
november 21, 2017Hej Jeyanthini,
jeg beklager virkelig mange gange at jeg ikke har svaret dig – jeg har ikke været inde på min blog i et stykke tid, så jeg har desværre ikke opdaget din besked… Jeg håber du fandt ud af det trods alt. Det er en taknemmelig kage som ikke så nemt bliver tør. Jeg plejer selv at bruge en form med et låg til, og ellers putter jeg bare kagen (i formen) i en pose. Jeg håber du fik et godt resultat ud af det 🙂
Mvh Eva
Jeyanthini
november 23, 2023Hej. Kan denne kage fryses ?
Ja jeg har bagt denne siden 2017 da min søn er overlykkelig for den.
Vh
Jeyanthini
admin81
november 23, 2023Hej Jeyanthini,
ja det kan den godt 🙂
Det var da en dejlig kommentar. Her går jeg og tænker at ingen får noget ud af min hjemmeside alligevel (som jeg egentligt kun har holdt kørende, uden nye opslag i lang tid), og så har du og din søn trods alt fået glæde af en af mine opskrifter. Det glæder mig 🙂 Tak for det…
Mvh Eva